Doorschenken

‘Het is verboden in een slijtlokaliteit of horecalokaliteit of op een terras de aanwezigheid toe te laten van een persoon die in kennelijke staat van dronkenschap of kennelijk onder invloed van andere psychotrope stoffen verkeert (Alcoholwet; artikel 20, lid 4)’.

‘Met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie wordt gestraft: 1°. hij die aan iemand die in kennelijke staat van dronkenschap verkeert, bedwelmende drank verkoopt of toedient (Wet van Strafrecht; artikel 252, lid 1.1.)’.

Wil je de situatie omtrent doorschenken in je gemeente aanpakken? Objectief ontwikkelde samen met het Trimbos-instituut een aanpak om dronkenschap en doorschenken in het uitgaansleven tegen te gaan. In de aanpak beschrijven we welke acties (minimaal) nodig zijn en geven we tips voor de uitvoering. Het Trimbos-instituut en Objectief kunnen je helpen bij de implementatie van deze aanpak van dronkenschap en doorschenken in uw gemeente. Van procesbegeleiding gedurende het hele traject tot ondersteuning bij de verschillende onderdelen. Hieronder vind je ook los de verschillende onderdelen die Objectief aanbiedt. Nieuwsgierig naar de hele aanpak? Klik dan hier.