Nalevingsonderzoek

Ben je benieuwd naar de naleving van de leeftijdsgrens in een bepaald gebied of sector binnen je gemeente of regio? Wij kunnen je hiermee helpen! Met een nalevingsonderzoek leeftijdsgrens kunnen we de naleving binnen je gemeente of regio toetsen. Ook kan Objectief de naleving over een langere termijn voor je blijven monitoren. Zo kun je zien of je beleid effectief is en aanknopingspunten vinden om je beleid te verbeteren.

Vaak richt toezicht zich alleen op de uitkomst (hoe hoog is de naleving?) en minder op het proces (wat maakt de naleving (on)voldoende?). Zodoende krijgen betrokkenen wel inzicht in het nalevingsniveau, maar niet in valkuilen en mogelijkheden om deze te dichten. Juist dit inzicht geeft mogelijkheden tot vooruitgang. Objectief onderzoekt voor u de feitelijke naleving en zoomt daarnaast in op de verschillende stappen van het leeftijdscontroleproces: waar is er ruimte voor verbetering?

Wij brengen de naleving van de leeftijdsgrens in beeld met mysteryshoponderzoek. Hierbij proberen 17-jarige jongeren (mysteryshoppers) volgens een beproefd protocol alcohol te kopen onder begeleiding van een volwassen auditor. We werken volgens de landelijke richtlijn en actuele wetenschappelijke standaarden. We hebben een landelijk dekkend netwerk van zorgvuldig getrainde auditoren en mysteryshoppers.

Nieuwsgierig naar een voorbeeld van een van onze nalevingsonderzoeken? Klik dan hier.

Wil je meer weten over ons nalevingsonderzoek?