Gijs van Amerongen

Gijs houdt van aanpakken en rust niet voor hij zijn doelstellingen heeft bereikt. Met zijn initiatiefrijke en ondernemende karakter stimuleert hij naast zichzelf ook anderen voor het best mogelijke resultaat te gaan.

Gijs is gefascineerd door de wisselwerking tussen onbewuste mentale processen en diens effecten op de sociale wereld om ons heen. Ontdekken waarom mensen zich gedragen en met elkaar omgaan zoals ze doen is zijn belangrijkste motivatie geweest om Sociale Psychologie te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze interesse is sindsdien door onder andere zijn onderzoek naar de antecedenten voor emotionele besmetting enkel verder uitgediept.

Ter aanvulling op zijn overwegend theoretische achtergrond heeft hij zich een jaar lang ingezet als bestuurslid van zijn reisvereniging. Daar heeft hij ervaring opgedaan in presenteren, het organiseren van omvangrijke evenementen, en het vormen en aansturen van werkteams.

Toegerust met een sterk theoretisch fundament en een gezonde dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid besloot hij zijn wetenschappelijke vaardigheden om te zetten in praktische toepassingen. Hiervoor is hij bij Objectief aan het juiste adres.

Gijs blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het onderzoeksveld en past deze kennis direct toe in de interventies en rapportages die hij voor Objectief ontwikkelt. Zo brengt hij in kaart welke factoren en theorieën van belang zijn voor het verklaren van het gedrag van jongeren omtrent alcohol en tabak en koppelt hij deze informatie aan onderzoeksresultaten.

Ook in zijn persoonlijke leven zit Gijs niet vaak stil. Het liefst is hij de hele dag met van alles en nog wat in de weer. Met vele passies voor onder andere reizen, sport en muziek verveelt hij zich dan ook zelden.