Sophie Sisouw de Zilwa

Jaren geleden zei Sophie al dat ze zich graag wilde bezighouden met het oplossen van maatschappelijke problemen. Voordat zij zich ontwikkelde tot gedragspsycholoog, was Sophie al geïnteresseerd in menselijk gedrag en in de drijfveren achter dit gedrag. Zo schreef zij als middelbare scholier haar profielwerkstuk over de invloed van geur op menselijk gedrag. Hierbij zette ze een onderzoek op naar de invloed van citrusgeur op het hygiënegedrag van scholieren in de toiletten van de school. Nadat Sophie dit onderzoek had uitgevoerd, was zij overtuigd: zij wilde meer weten over gedragsbeïnvloeding! De keuze voor de studie psychologie was snel gemaakt.

Tijdens haar studie hield Sophie zich bezig met gedragsbeïnvloeding op het gebied van zwerfafval in Amsterdam en werkte zij vol enthousiasme mee aan meerdere onderzoeken van de universiteit, waaronder een onderzoek naar emoties in Ghana. Het geeft haar energie om met anderen te sparren over mogelijke oorzaken van gedrag en haar wetenschappelijke kennis in te zetten om wenselijk gedrag te stimuleren.

Het uitvoeren van onderzoek en het bedenken van praktische interventies doet Sophie al van jongs af aan en maakt haar blij. Met haar gedrevenheid en kritische blik zet zij zich vol in tijdens haar afstudeerstage bij Objectief om de gezondheid van jongeren te beschermen.

Naast haar stage werkt Sophie in een klein eettentje in Amsterdam en houdt ze van verre reizen maken, zeilen en gezellige avondjes met vrienden.